Hrvatska, Nekategorizirano

Prijatelji glazbe krenuli s provedbom projekta Music@Media@Za djecu i mlade

Udruga za promicanje glazbene kulture Prijatelji glazbe 15. veljače u Ministarstvu kulture i medija ugovorila je provedbu projekta Music@Media@Za djecu i mlade, odobrenog za sufinanciranje na pozivu „Umjetnost i kultura online“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisala je Iva Hapač, predsjednica Udruge za promicanje glazbene kulture Prijatelji glazbe.

Cilj je projekta razviti i provesti online umjetničke programe korištenjem audio vizualnih tehnologija koje omogućuju aktivno uključivanje velikog broja djece i mladih u kulturne i umjetničke sadržaje. Projekt adresira problem nedostatka prilagođenih sadržaja za djecu i mlade, nedostupnosti umjetničkih i kulturnih sadržaja te pasivnog sudjelovanja u kulturi djece i mladih.

Prema riječima Ive Hapač, predsjednice Udruge, u nešto više od mjesec dana provedbe projekta izrađena je internetska stranica projekta te radi diseminacije informacija o aktivnostima projekta izrađen je digitalni letak i pozivi za prijavu na radionice te provedena promidžbena kampanja na društvenim mrežama  Facebooku, Instagramu te putem Google Ads oglašavanja.

Prvi ciklus  radionica je popunjen, a uskoro započinju dvije nove online radionice, prva je  Music@Gaming, početak radionice je 12.04.2021., a druga je Band@Music, početak radionice je 13.04.2021.

– Online radionice audio- vizualnih tehnologija namijenjene su mladim glazbenicima u dobi od 13 do 20 godina, i potpuno su besplatne. Na radionici Band@Music mladi postaju članovi online benda i uče snimati, miksati i uređivati glazbene sadržaje. A sve one koji su strastveni gameri i fascinira ih glazba iz kompjuterskih igrica i filmova, idealan su kandidat upravo za drugu radionicu Music@Gaming – zaključuje Iva Hapač.

Aktivnosti pratite na internetskoj stranici i Facebook profilu Udruge za promicanje glazbene kulture Prijatelji glazbe.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 20114.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“.