Hrvatska, Nekategorizirano

KUD Ljuba voda predstavlja projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“

Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda poziva na konferenciju povodom predstavljanja projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ koja će se održati u srijedu 23. lipnja 2021. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Protupožarnog centra Ljubešćica, navodi u priopćenju Ljuba voda.

Projekt provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike, a sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %), u ukupnom iznosu od 487.121,54 HRK.

Projekt se provodi s ciljem povećanja socijalne uključenosti 55 djece i mladih poboljšanjem pristupa kvalitetnim online participativnim kulturno-umjetničkim sadržajima kroz književne, plesne i tamburaške radionice. Radionice će biti prožete lokalnom kulturom i običajima, ali i folklorom šireg zavičaja. Kroz njih će se kod djece i mladih razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te na taj način potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj, povećati socijalna uključenost i održati društvene veze.

Na konferenciji će o projektu govoriti: Danijela Barjaktarević – predsjednica KUD-a Ljuba voda, Simona Štriga – voditeljica projekta te Valentina Mikulčić, Tim Hrvaćanin i Robert Štorga – voditelji radionica.

Informacije o rasporedu radionica možete saznati na: projekt.kudljubavoda.hr.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. − 2020. iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je ugovoren temeljem otvorenog (trajnog) Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura online).