Aktivizam, Nekategorizirano

KUD Ljuba voda započeo drugi ciklus radionica o tradiciji zavičaja za osnovnoškolce

Foto: KUD Ljuba voda

U sklopu ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ u ponedjeljak je u Ljubešćici započeo drugi ciklus književnih online radionica. Voditeljica radionica će novu grupu djece osnovnoškolskog uzrasta upoznati s ljubeškim narodnim običajima, legendama i etnologijom.  Kako su i što radili naši stari, što su učili u školi, koje su alate i predmete koristili u svakodnevnom životu te kako su slavili blagdane i praznike, samo su neke od zanimljivih tema koje će se obrađivati sve do 1. listopada 2021 – navodi KUD u priopćenju.

Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda iz Ljubešćice i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike iz Varaždina provode projekt pod nazivom „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“, čija je ukupna vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske.

Više detalja o projektu može se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. − 2020. iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je ugovoren temeljem otvorenog (trajnog) Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura online.