Aktivizam, Nekategorizirano

Zelena akcija: Gradonačelnik bi trebao preuzeti odgovornost i s ove funkcije suspendirati sebe

Pitaju se tko će platiti divljanje dvojca Bandić-Horvatinčić
Pitaju se tko će platiti divljanje dvojca Bandić-Horvatinčić

Kao i prije dvije godine, gradonačelnik danas opet stoji na Cvjetnom trgu i obećava uklanjanje terase koja ukida i posljednji komad javnog prostora na ovom trgu. Umjesto da prijeti suspenzijom zaposlenicima gradske uprave, koji su vjerojatno po naredbi morali izdati dozvolu za postavljanje čelične konstrukcije njegovom javno osvjedočenom prijatelju Tomi Horvatinčiću, gradonačelnik bi trebao preuzeti odgovornost i s ove funkcije suspendirati sebe – poručuje Zelena akcija koja je s inicijativom Pravo na grad reagirala na postavljanje čelične konstrukcije na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Osoba koja u samo par sati zauzima dijametralno suprotne pozicije ne može kvalitetno i racionalno upravljati gradom jer proizvodi direktne štete za grad. Pitamo se tko će platiti divljanje dvojca Bandić-Horvatinčić na Cvjetnom te hoće li taj trošak snositi građani?

Konstrukcija koju gradonačelnik danas ruši, a jučer je hvalio, samo je pokazatelj do koje mjere u Zagrebu ne postoje stručne i demokratske procedure. Gradonačelnik jedan dan pogoduje tajkunu, a drugi dan podilazi javnosti jer je uvidio da započinje opća pobuna.

U brojnim potezima Milana Bandića nešto ozbiljno smrdi! Manipulacija javnošću i građanima grada Zagreba postaje pravilo. Jedno se govori, a drugo se radi.

Takvo je ponašanje, primjerice, već viđeno i u slučaju gradnje u parku na Savici (obećanje da bez suglasnosti građana neće biti gradnje) te u slučaju spalionice otpada (u travnju ove godine najavio je kako Grad odustaje od spalionice, a zatim poslao u Gradsku skupštinu GUP koji ipak predviđa gradnju spalionice). I gle čuda, gradonačelnik se obećanja ne drži. Očekujemo da će se takve manipulacije nastaviti i na Cvjetnom trgu.

Nastavit ćemo se suprotstavljati ovakvom načinu vođenja grada koji sve dublje tone u samovlast jednog čovjeka, a na štetu većine građana i javnog interesa.