Aktivizam, Nekategorizirano

Zelena čistka: Podsused 2017

cistka_crAkcija čišćenja šumarka uz lokalnu prometnicu blizu mjesta gdje se potok Dolje ulijeva u rijeku Savu održava se u subotu 22. travnja u Podsusedu s početkom u 9:30. Taj dio Save, sjeverno od Podsusedskog mosta, pripada Natura 2000 mreži i važno je područje za vrste i stanišne tipove.

Pridonesite i vi čišćem okolišu ovom akcijom koja može biti početak jedne lijepe priče o izgradnji nove biciklističko-pješačke staze prema Zaprešiću. Mjesto koje se tretira kao odlagalište smeća moglo bi jednog dana postati atraktivna trasa za izletnike_ce i zaljubljenike_ce u prirodu te dnevna ruta onima koji_e bicikliraju na posao/u školu/faks.

Opremite se dobrom voljom, rukavicama i vrećama za smeće. Dio opreme će biti osiguran, no ponesite i vlastitu. Za odvoz smeća pobrinut će se Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Očekuje nas lijepo vrijeme, idealno da ga iskoristimo za uživanje u prirodi i dobrom društvu.

Svi_e zainteresirani_e moći će uz vodstvo BIOM-ovaca prošetati uz Savu i naučiti nešto o pticama koje tamo žive, dok će Sindikat biciklista prezentirati ideju nove pješačko-biciklističke staze.

Kako bi organizatori_ce imali_e bolji uvid o broju volontera_ki, prijavite vaš dolazak na mail petra.culig@biom.hr.

Svima koji u Podsused odlučili doći biciklom, 22. travnja HŽ putnički prijevoz osigurao je besplatan prijevoz bicikala na relaciji Glavni kolodvor – Podsused stajalište. Uz kupljenu kartu kondukteru u vlaku napomenite da ‘SINDIKAT BICIKLISTA IDE NA ZELENU ČISTKU u PODSUSED STAJALIŠTE’. Ukoliko će netko od biciklista trebati povratnu kartu jer će se vraćati vlakom na nekoj od relacija, u tom slučaju obavezno mora imati ovjerenu kartu s žigom ‘Sindikata biciklista’ kako bi besplatan prijevoz bicikala vrijedio i u povratku. Znači, za povratak, potrebno je kartu ovjeriti žigom. Jednosmjerna karta iznosi 11,70 kn. Polazak s Glavnog kolodvora prijepodne: 8:59, 9:06, 10:35, 11:17.