Aktivizam, Nekategorizirano

Zoran Vakula o vremenu i knjigama s porečkim umirovljenicima

Razvojem računala i druge tehnologije, meteorološke su informacije znatno dostupnije nego nekada. Vremensku prognozu pratimo i putem brojnih mobilnih aplikacija, ali, ipak, pomno pratimo večernje televizijske vremenske prognoze, a među ostalima i onu Vakulinu. Diplomirani inženjer fizike, meteorolog i urednik na HRT-u, a prije toga i zaposlenik DHMZ-a, Zoran Vakula, omiljeno lice TV ekrana, poznato svim generacijama, dolazi među porečke umirovljenike.

Vakula će, predstavljajući svoje knjige, s Porečanima pričati o vremenu i utjecaju vremena na ljude, o promjenama klime, o problemima vezanim za izradu točne prognoze vremena, o utjecaju prirodnih i ljudskih faktora na promjene, uz mnoštvo zanimljivih detalja iz svakodnevnog života, ali i o ljudima kojih više nema, o koroni i potresima.

Na istoj strani(ci) u Razgovoru s povodom družit  ćemo se u Klubu umirovljenika Galija, 19. travnja 2023. godine u 17 sati, a ulaz je slobodan.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. (Izvor: Gradska knjižnica Poreč)