Aktivizam, Nekategorizirano

Prihvatite izazov, naučite i zabavite se STEM kvizom za djecu i mlade

Nikada nije prerano pomoći djeci i mladima kreativno razmišljati o STEM područjima – znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, navodi se na stranici projekta Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa.

Uspon digitalnog doba učinio je obrazovanje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike kritičnijim nego ikad prije. Promjena koja se događa je tako brza da je stvar koju znamo ili imamo zastarjela u samo nekoliko mjeseci. Slične promjene događaju se u svim životnim procesima. Da bi naše buduće generacije napredovale i rasle, trebamo prihvatiti tu promjenu i opremiti ih pravim znanjem i vještinama.

U sklopu aktivnosti popularizacije STEM-a djeci i mladima, promicanjem znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva, izradili smo interaktivne i edukativne STEM kvizove. Naši STEM kvizovi donose nekoliko zanimljivih pitanja koja će potaknuti znatiželju u čudima biologije, biokemije, fizike, svemira, zemlje, životinja, ljudskog tijela i zdravlja i pomoći u razmišljanju KAKO stvari oko nas funkcioniraju.

Poticanje na interes i Istraživanje STEM područja korištenjem interaktivnih tehnika poput STEM kvizova dobiva posebnu važnost. Možemo očekivati da će privlačni i zanimljivi zadaci nadograditi dosadašnja klasična predavanja u bliskoj budućnosti. Zato danas moramo razmišljati o tome kako zainteresirati djecu da bi se mogla lakše suočiti s izazovima budućnosti.

Prihvatite izazov naših zabavnih i edukativnih kvizova za djecu i mlade koji nude izvrsnu elementarnu znanstvenu praksu koristeći stečena znanja iz mnogih predmeta i života. Naučite zanimljive znanstvene činjenice i informacije i usput se zabavite!

Riješi općeniti STEM kviz nakon kojega ti se nudi mogućnost rješavanja još jednog kviza i osvajanja DIPLOME kao STEM znalac i budući STEM stručnjak!

Rani interes za STEM kompetencijama i vještinama u razvoju obrazovanja može promicati kontinuirani školski uspjeh, a djeca koja tijekom svog obrazovanja uče STEM koncepte bolje su pripremljena za ispunjavanje sve više tehnološki usmjerenih profesionalnih zahtjeva. Djeci i učenicima moramo ponuditi alate koji će im pomoći da se u tom svijetu ne samo snađu, već i ostvare pune potencijale kao individue u socijalnom kontekstu.

……………………………………………………………………………………………..

Tekst preuzet sa stranice ESF projekta “Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja“.
Projekt je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.110.188,00 kuna u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ .
Nositelj: Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa
Partner: Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu