Aktualno, Nekategorizirano

Akcija “Zamijenimo zablude znanošću” Zagrebačkog psihološkog društva

U sklopu akcije “Zamijenimo zablude znanošću” Zagrebačko psihološko društvo će od 17. do 22. veljače svakodnevno na svojim mrežnim stranicama predstavljati po jednu zabludu i znanstvene spoznaje u tom području.

Cilj te akcije koja s provodi u sklopu 13. Tjedna psihologije je povratak znanosti i spoznaja iz psihologije u ključne i aktualne teme te informiranje i odvajanje mitova, zabluda i ideologije od znanstvenih spoznaja.

Članice i članovi društva pisat će tekstove o izabranim temama te prilagati istraživanja i podatke kao i dodatnu literaturu za zainteresirane čitatelje, stoji u priopćenju. Najavljuju i da će se baviti temama koje su zaokupile javnost i u čijoj je javnoj raspravi nedostajalo stručnosti i znanstvenog utemeljenja, poput važnosti zelenila u gradskom okruženju, posljedica fizičkog kažnjavanja na djecu, utjecaja uvjeta u kojima rade na rad učitelja i socijalnih radnika, značaja oba roditelja za razvoj djeteta, tretmana izbjeglica i azilanata te ideje da smo sami kovači vlastite sreće.

Zagrebačko psihološko društvo osnovano je 2017. godine i okuplja psihologinje i psihologe s područja Zagreba i Zagrebačke županije. Cilj im je promicanje humanističkih načela, prvenstveno poštivanje osobnog dostojanstva svih ljudi, slobodu izbora vlastitog ponašanja i puni razvoj ljudske osobnosti.