Aktualno, Nekategorizirano

Autonomna ženska kuća za opstanak treba pomoć građanki i građana

Postanite donatorica/donator Autonomne ženske kuće Zagreb
Postanite donatorica/donator Autonomne ženske kuće Zagreb

Apel Autonomne ženske kuće Zagreb prenosimo u cjelosti.

Bez pomoći i podrške građanki i građana RH – prije svega mjesečnim donacijama putem trajnog naloga, sklonište i savjetovalište za žene i njihovu djecu AŽKZ-a prestali bi raditi početkom ove godine.

Naime, prva uplata sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih izvršena je tek 18. travnja 2016., a od Zagrebačke županije i Grada Zagreba prve uplate očekujemo tek u lipnju – što se ponavlja iz godine u godinu.

Osim toga, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Zagrebačka županija dodatno su smanjili sredstva za rad skloništa i savjetovališta AŽKZ-a za 2016. u ukupnom iznosu od 269.756 kn što predstavlja ogromnu prepreku daljnjem nesmetanom radu AŽKZ-a za žene i njihovu djecu.

Zbog navedenog, upućujemo apel svim građankama i građanima te pravnim osobama koje/koji još nisu donatorice/donatori AŽKZ-a da nam već danas pomognu uplatama financijskih donacija. Molimo Vas postanite mjesečna prijateljica ili mjesečni prijatelj AŽKZ-a već danas. Više o mjesečnom prijateljstvu saznajte na: http://www.azkz.net/mjesecno-prijateljstvo.html

Za uplate jednokratnih donacija, pogledajte na:
http://www.azkz.net/donirajte-odmah-online.html ili http://www.azkz.net/ostali-nacini-doniranja.html

Pravne osobe također pozivamo da pomognu i donacijama u naturi (kućanski aparati i druge kućanske potrepštine, kreveti i madraci te drugi namještaj koji je dotrajao, kompjutorska oprema i drugo prema popisu koji dostavljamo).

Molimo Vas, pišite nam na donacije@azkz.net te saznajte više na koji način možete najbolje pomoći ženama i djeci koje/koja su preživjela partnersko nasilje.