Aktivizam, Nekategorizirano

Bacači Sjenki: Besplatno stručno usavršavanje za voditelje edukacija medijske i filmske pismenosti

foto: facebook/bacaci.sjenki

Bacači Sjenki, neprofitna organizacija iz Zagreba, poziva redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedijske umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja.

Voditelj: Boris Bakal, kazališni i filmski glumac i redatelj, novomedijski umjetnik i javni povjesničar, su-osnivač Bacača Sjenki

Polaznici koji uspješno prođu ovoj uvodni program stručnog usavršavanja mogu biti pozvani da sudjeluju u provođenju naših edukativnih programa medijskog i filmskog opismenjavanja “Frooom!” i “Samo nebo nam je granica”.

Frooom! je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja djece i mladih koji kroz tri razine obrazovanja (početna, napredna i majstorska) omogućuje polaznicima da ovladaju svim tehničkim, teoretskim i praktičnim znanjima neophodnim za razumijevanje, osmišljavanje i stvaranje medijskih, filmskih i informatičkih sadržaja. Smatramo da je funkcionalna medijsika pismenost onkraj svakodnevnog medijskog, TV i filmskog iskustva neophodna za sudjelovanje u suvremenom društvu te za umjetničko stvaranje u filmskim, TV, i novomedijskim djelatnostima.

Frooom! provodimo u suradnji s neprofitnim udrugama i organizacijama, festivalima, gradskim i državnim institucijama te lokalnim samoupravama u preko deset gradova i mjesta u RH: Zagreb, Rijeka, Split, Prelog, Sinj, Komiža, Pakrac, Dubrovnik, Koprivnica, Plaški i Ozalj.

“Samo nebo nam je granica” je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih starijih od 55 godina kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.
Obrazovni program “Samo nebo nam je granica” provodimo u suradnji s partnerima u Sinju, Pakracu i Zagrebu – za sada.