Aktivizam, Nekategorizirano

Besplatne radionice karakter dizajna animiranih likova za mlade do 25 godina

Predavač – Veljko Popović, foto: PDM

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u srpnju nastavlja s besplatnim online radionicama pod nazivom DIGI dan koje će se ovoga puta baviti aktualnom temom spajanja umjetnosti i novih tehnologija kroz karakter dizajna animiranih likova. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a provode se u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Svi sudionici imat će priliku kroz prvi ciklus DIGI dan radionica – karakter dizajn likova, u trajanju od pet dana, naučiti kako dizajnirati lik iz vlastite mašte koristeći metode i tehnike koje se koriste u industriji filmske produkcije, izrade računalnih igara i animacije. Animacija je jedan od najsvestranijih formata za pričanje priča želite li gledatelja vratiti u davna vremena, stvoriti nevjerojatna bića ili se upustiti u putovanje unutar ljudskog tijela, s animacijom je moguće izraditi gotovo sve. Svaka dobra priča ima dobro razrađen karakter lika, a upravo taj karakter sudionici će imati priliku naučiti osmisliti i dizajnirati na DIGI dan radionicama. Tematika karaktera bit će definirana tijekom radionica, a može biti bazirana na problematici koja je društveno angažirana ili se tiče tema koje su vezane uz marginalizirane društvene skupine.

Ciklus DIGI dan radionica u srpnju vodit će Veljko Popović akademski slikar koji se profesionalno bavi računalnom grafikom. Na umjetničkoj akademiji u Splitu predaje animaciju, a njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima, uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart itd.

Sudjelovanje na radionicama potpuno je besplatno, a nakon odslušanog programa svi sudionici dobit će potvrdu za sudjelovanje koja im može koristiti u budućem profesionalnom razvoju.
Broj sudionika na DIGI dan radionicama je ograničen, a prijave se zaprimaju putem online obrasca – https://forms.gle/ubjyKaqsqdY4hfJFA

Datumi održavanja prvog ciklusa DIGI dan radionica: 15./20./22./27./29.07. – 10 do 13 sati

Program prvog ciklusa DIGI dan radionica:
15. 7. – prva radionica – 10 do 13 sati
Upoznavanje s tematikom karakter dizajna i pretprodukcija
– Odabir teme
– Izrada karakterizacije lika
– Izrada grubog dizajna
20. 7. – druga radionica – 10 do 13 sati
– Izrada dizajna lika u T-pozi
– Dobre prakse kod dizajna likova
– QnA
22. 7. – treća radionica – 10 do 13 sati
-Izrada lika u pozi
-Razgovor o važnost siluete
-Razgovor o emociji u pokretu
-QnA
27. 7. – četvrta radionica – 10 do 13 sati
-Izrada finalne ilustracije u olovci
-QnA
29. 7. – peta radionica – 10 do 13 sati
– Finalizacija
– Koloriranje
– QnA
Polaznici trebaju imati računalo, internetsku vezu i osnovno poznavanje rada na računalu. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.