Aktivizam, Nekategorizirano

Uspješno završene DIGI dan radionice projekta Dan po dan – mladi u kulturi online

Kroz mjesec studeni uspješno je odrađen i 4. ciklus DIGI dan radionica na temu proširene stvarnosti čime je završena još jedna od pet programskih linija projekta Dan po dan – mladi u kulturi online kojeg provodi Platforma Doma mladih s partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom, a za cilj ima uključiti mlade do 25 godina u kulturno-umjetničke online programe , navodi u priopćenju Platforma Doma mladih.

DIGI dan radionice održavane su pod vodstvom Milivoja i Veljka Popovića, osnivača L3D studija za 2D i 3D grafiku, iza kojih stoji niz uspješnih animiranih filmova koji su prikazivani i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima.

U sklopu projekta mladi su imali jedinstvenu priliku kroz prva 3 ciklusa DIGI dan radionica besplatno učiti od braće Popović o animaciji, skulpturi u digitalnom mediju i upoznati se s 3D printanjem, te su izradili 3D digtalne skulpture likova iz svoje mašte, a u posljednjem 4. ciklusu učili su kako koristiti tehnologiju proširene stvarnosti za izradu društvene igre. Tehnologija proširene stvarnosti omogućava nam da putem aplikacije kroz zaslon nekog uređaja, najčešće mobilnog telefona, vidimo elemente koji ne postoje u stvarnom životu.

Polaznici 4. ciklusa kroz 5 termina radionica upoznali su se s osnovama rada s tehnologijom real time renderinga (unity, unreal) te su izradili ilustracije za igraće karte kojima su kasnije, koristeći sustav proširene stvarnosti, dodavali multimedijani sadržaj. Pokazali su time da se u malo vremena može puno toga naučiti, te s velikim ponosom predstavljamo jedan od završnih radova posljednjeg ciklusa kojeg možete pogledati na linku.
Kroz cikluse DIGI dan radionica prošlo je sveukupno 30 polaznika koji su po završetku dobili i potvrde o sudjelovanju koje im mogu koristiti za daljnji profesionalni razvoj u području računalne animacije.

Završetkom DIGI dan radionica zatvorene su dvije programske linije, no u siječnju nas očekuje još zanimljivih online aktivnosti u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online te pozivamo sve mlade da prate mrežne stranice Platforme Doma Mladih ili Facebook grupu Dan po dan – mladi u kulturi online kako bi bili u tijeku s budućim planiranim aktivnostima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija.