Aktivizam, Nekategorizirano

Biber03 – natječaj za kratku priču na temu pomirenja

biber_baner_bgpromPozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da se prijave na regionalni natječaj za kratku priču – Biber. Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 10. lipnja 2019.

Prva dva natječaja Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Uz priče koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u “neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam putove da gradimo izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve.
Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku.

Žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi.

Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija biće objavljena do kraja listopada 2019. godine.

Ovim natječajem želi se doprinijeti kulturi prijevoda i objavljivanja autora/ica iz najbližeg susjedstva i podržati angažirane autore/ice nastave utjecati na društvene promjene.

Natječaj organizira Biber tim u suradnji s Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Više informacija o natječaju i nagradama možete naći na Biberovoj stranici http://biber.nenasilje.org