Aktualno, Rad udruga

Cirkuski duo Quoz a’Durac predstavlja

Cirkus Kolektiv u sklopu godišnjeg programa – “Open space” predstavlja izvedbu rada u nastajanju “Stative” cirkuskog dua Quoz a’Durac. Izvedba je u petak, 23. veljače 2024. u 20 sati na Maloj sceni Doma mladih (Ulica slobode 28, Split), a ulaz je besplatan.“Stative” su zajednički projekt dvaju cirkuskih umjetnika vrlo različitih pozadina, ali s jednom poveznicom: cjeloživotni osjećaj da su nadomak zabijanja gola, uvijek s istim rezultatom – pogađanjem stative. Jedan pravokutnik zelene trave, DIY konstrukcija za zračne akrobacije, bijele žonglerske loptice, dva glazbena instrumenta i dva tijela su alati kojima izvođači traže odgovor na njihovo pitanje – hoće li ikada zabiti taj gol?

Tko je Quoz a’Durac?

Quoz a’Durac je novi duo dvaju umjetnika koji dijele život i ljubav prema cirkusu. Nastao je iz organske potrebe za stvaranjem. Članovi dua su Klara Barišić i Domagoj Šoić. Stative su njihov prvi projekt nastao 2023. godine te se premijerno izveo na KUF-u u Zagrebu.

Riječ je o izvedbi rada u nastajanju (wip) što znači da će po završetku izvedbe biti i razgovor s umjetnicima na koji ste pozvani ostati i podijeliti svoje komentare o viđenom.Open space Mala scena je program osmišljen za pružanje potpore umjetnicima koji nemaju prostor za stvaranje, a imaju ideje ili produkcije na kojima rade ili ih samo žele prezentirati javnosti. Program formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.

Rezidencija je dio godišnjeg programa udruge Cirkus Kolektiv. Rad udruge podržan je od Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Ministarstva kulture i medija, Splitsko – dalmatinske županije, TZ Grada Splita, TZ SDŽ.

Prenosimo: Cirkus Kolektiv