Aktualno, Nekategorizirano

Natječaj ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža udruge’ Cirkus Kolektiv, Cirkorama i ROOM 100 otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene. Natječaj je otvoren do 12. lipnja 2020.!

Aplikacije zaprima svaka od navedenih udruga, a posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje.

Pozivamo umjetnike, umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da se prijave na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe ili gotove produkcije, potrebne tehničke uvjete na izvedbi te medijsku vidljivost.

Umjetnici se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2020. godini na Maloj sceni Doma mladih i HALI 100 u Splitu, te u šatoru CirkoBalkane u Zagrebu.

Natječaj je namijenjen prvenstveno za regionalne cirkuske umjetnike i otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.

Natječaj je otvoren do 12.06.2020., a rezultati će biti objavljeni 22.6.2020. na stranicama udruga.

Sve informacije dostupne su na linku:

https://www.facebook.com/events/585500905715907/