Aktualno, Nekategorizirano

Predstava ‘Contra’ engleske umjetnice Laure Murphy u splitskom Domu mladih

37279866_1741169322603694_6137210508786270208_nSuvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100, kroz provedbu CircusNext PLaTFoRM projekta sufinanciranog sredstvima Kreativne Europe u HALU 100, rezidencijski centar za suvremeni cirkus, od 17. do 25. srpnja, dovodi englesku cirkusku umjetnicu Lauru Murphy. U nedjelju, 22. srpnja, u 21 sat, u Amfiteatru Doma mladih Laura će izvesti polusatnu work-in-progress prezentaciju predstave ‘Contra’.

Laura Murphy laureatkinja je zadnje edicije CircusNext projekta, projekta identifikacije i financijske, rezidencijske, prezentacijske i administracijske potpore neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora iz Europe kroz platformu 18 organizacija iz 12 europskih zemalja. Laura na duhoviti, inteligentni i beskompromisni način ispituje osobno, društveno i povijesno zanimanje za žensko tijelo. ‘Contra’ istražuje koja je pozicija ženskog tijela, kako su nas učili da ga doživljavamo i tko polaže pravo na njega. Nakon prezentacije uslijediti će razgovor umjetnice s zainteresiranom publikom. Na ovaj način publika daje feedback umjetnici i pomaže joj u daljnjem radu na produkciji predstave koja će svoju premijeru imati 2019. godine.

Laura Murphy (Bristol, UK) samouka je cirkuska umjetnica (vertikalno uže) sa zanimljivom kombinacijom formalnog obrazovanja u suvremenom plesu, glazbi, live artu i društveno angažiranom performansu. Svoje kazališno, filmsko i performersko iskustvo kombinira s akademskim i trenutno dovršava doktorat na temu korištenja cirkuskih zračnih vještina u društveno angažiranom i kritičkom izvedbenom radu.

Predstava sadrži prizore golotinje i ne preporučuje se publici mlađoj od 14 godina.

Ulaz je besplatan!

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Rad kompanije ROOM 100 podržala je Zaklada Kultura nova, a projektnu aktivnost Desk Kreativne Europe, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Split.

url: https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/