Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Prostor Plus poziva na prijavu na besplatne online radionice digitalnog pripovijedanja

Sljedeći tjedan počinje prvi od niza predavanja u sklopu Online radionice digitalnog pripovijedanja, gdje će polaznici imati priliku naučiti osnovne principe i tehnike digitalnog pripovijedanja. Online radionicu vodit će profesionalne voditeljice iz partnerske organizacije Melting Pro, iz Rima. Na radionici će se učiti osnovna načela te tehnike digitalnog pripovijedanja i kako koristiti digitalne priče o tradiciji, običajima i kulturi svoga grada kao oruđe za promociju baštine. Temelj za učenje bit će neke od prikupljenih priča o Rijeci te priče koje proizlaze iz iskustva polaznika i polaznica radionice, navodi Udruga Prostor Plus u pozivu.

Radionica je namijenjena kulturnim djelatnicima/cama, turističkim vodičima, predstavnicima javne administracije/službe, istraživačima/cama i akademicima/kinjama, studentima/icama, predstavnicima/cama kulturnih centara i ostalih prostora u kojima se održavaju kulturni programi poput festivala ili kazališta, neprofitnim organizacijama i kulturnim poduzentcima/cama koje se žele iz prve ruke informirati o digitalnom pripovijedanju i koristiti ga kao sredstvo za uključivanje korisnika i valorizaciju baštine. Posebno pozivamo one koji su zainteresirani tijekom radionice dijeliti svoje osobne priče vezane uz Rijeku te obiteljska sjećanja jer će se na radionici raditi na oblikovanju priča polaznika/ca.

Kako se prijaviti?

Zainteresirani/e trebaju poslati sljedeće dokumente na engleskom jeziku do subote 9.05.2020.

1. Prijavnica za radionicu s imenom i prezimenom kandidata/kinje i kontaktom

2. Životopis

3. Motivacijsko pismo (max 250 riječi)

Prijava se zaprima na email prostorplus@gmail.com. Pri prijavi email treba nasloviti „Prijava na radionicu digitalnog pripovijedanja“

Radionica digitalnog pripovijedanja provodi se u sklopu projekta Stories Behind the City / Priče iza gradova koji okuplja partnere iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Italije i koja se bavi pričama, narativnima, mitovima i legendama povezanima s mjestima konflikta. Cilj projekta je formirati nove vizije Rijeke, Novog Sada i Temišvara istražujući nove priče i nematerijalnu baštinu koja ih povezuje.

S obzirom na restrikcije u vezi s Covid-19 pandemijom, radionica će se u potpunosti provesti u online formatu putem online platforme.

Radionica će trajati pet radnih dana u sljedećem rasporedu:

Srijeda 13.05.2020. od 14 do 18 sati

Utorak 19.05.2020. od 14 do 18 sati

Srijeda 20.05.2020. od 14 do 18 sati

Utorak 26.05.2020. od 14 do 18 sati

Srijeda 27.05.2020. od 14 do 18 sati

Radionica je besplatna, a organizatori naglašavaju kako je ona dio projekta Priče iza gradova, u kojem se pokušava stvoriti novi narativ o gradu Rijeci putem prikupljanja priča građana. Na radionici će sudionici dijeliti priče o Rijeci iz osobnog iskustva i obiteljskog sjećanja. Za sudjelovanje je potrebno dobro vladanje engleskim jezikom (engleski je radni jezik radionice), osnovne vještine upravljanja računalom i internetom, spremnost za stvaranjem digitalnih priča i mogućnost prisustvovanja cijeloj radionici

Pristigle prijave razmotrit će se i povratno se javiti kandidatima do nedjelje 10.05.2020.

Za više informacija o projektu Stories Behind the City / Priče iza gradova posjetite službeni stranicu https://behind.city/en/.

Projekt Priče iza gradova realizira se uz podršku Europske komisije i programa Kreativna Europa.