Aktualno, Nekategorizirano

Varijete proljetnog klijanja u organizaciji Udruge Prostor Plus

phpThumb_generated_thumbnailjpgProstor Plus najavljuje proljetno izdanje programa Varijete, koji će se održati petak, 22. ožujka, s početkom u 19 sati, u Filodrammatici, Korzo 28, I kat.

Aerial CiRIkus – Izvedba na svili

Aerial CiRIkus grupa je zaljubljenica u ples na svili pri Prostoru Plus. Ples na tkanini koji rado nazivaju plesom na “svili” je zračna vještina novog cirkusa koja spaja gimnastiku, ples, kreativnost i glazbu na jedinstven način. Nastala je 50-ih godina u Francuskoj ali je tek 1998. godine zasjala u poznatom Cirque du Soleil od kada se vrlo brzo raširila po cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Od 2015. redovna edukacije plesa na tkanini održava se u sklopu rada Udruge Prostor Plus pod vodstvom Nives Soldičić.

Plesni studio Axis – Izvedba suvremenog plesa

Plesni studio Axis djeluje od 2016 godine. Grupa suvremenog plesa voditeljice Martine Rukavine ovaj će put izvesti novu koreografiju Joujou.

Sara Šimić – Izvedba na zračnom obruču

Sara Šimić zaljubljuje se u izvedbenu umjetnost još u ranom djetinjstvu, što rezultira educiranjem i izvedbama u raznim umjetničkim formama, uključujući ples, pjevanje i glumu. 2012. otkriva cirkuske zračne vještine i od tada se usavršava na tom području uz vodstvo brojnih svjetskih pedagoga i samostalno istraživanje kretanja tijela u zraku. Završila je profesionalnu školu za suvremeni cirkus CAC Rogelio Rivel (Barcelona, Španjolska), specijalizirajući se za zračne akrobacije na svili i ringu te školu za stručno usavršavanje na području izvedbene umjetnosti Institut National des arts du Music-hall (Le Mans, Francuska). Više o njenom radu možete pogledati na web stranici https://sarasimic.com/

Etno rasadnik – vokalno-instrumentalne izvedbe

Etno rasadnik verzija je zbora VINS koja će izvesti razne tradicijske pjesme povezane s klijanjem, proljećem, hranom. VINS – vokalno instrumentalna neformalna skupina građana i građanki koje promiču vrijednosti upjevavanja i pjevanja te stvaranja interdisciplinarnih veza glazbe i ostatka svijeta. VINS od osnivanja 2014 godine vode Maja Bolić i Tajana Josimović, otkada je zbor uvježbao razne tradicijske pjesme iz različitih krajeva svijeta, koje, osim za vlastiti gušt, izvodi na raznim glazbenim događanjima kao i na građanskim akcijama i prosvjedima.

Tika i Verna – Voditeljski duo

Verna Đumbus, klaunesa je koja radi u udruzi Crveni nosovi te uveseljava djecu, starije osobe te svima kojima je smijeh potreban. Zajedno s kolegicom Tikom provest će publiku kroz Herboretum, proljetni vrt Varijetea.

Proljetnu povrtnu ilustraciju i dizajn izradila je Modrozelena Alga.

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Palacha i Marganova upravlja SU Molekula