Aktualno, Nekategorizirano

Izložba Kritički inženjering u Galeriji Filodrammatica

53072466_10156653883070283_3359593469847797760_oU četvrtak, 7. ožujka u 20 sati, u Galeriji Filodrammatica otvara se izložba Kritički inženjering koja donosi tri rada svjetski priznatih umjetnika Juliana Olivera, Danje Vasilieva, Bengta Sjöléna i Gordana Savičića, okupljenih u skupinu The Critical Engineering Working Group, priopćila je udruga Drugo more.

Riječ je o radovima Vending Private Network koji u karakterističnoj formi aparata za kondome korisnicima nudi zaštitu na internetu, Packetbridge koji nastoji zbuniti uređaje ovisne o infrastrukturi bežične internetske mreže, i Unintended Emissions koji prikazuje radijske signale koje nenamjerno i nevidljivo emitiraju naši prijenosni bežični uređaji. Više o radovima pročitajte u nastavku!

Izložba u Rijeku stiže u okviru međunarodnog projekta State Machines, koji provode organizacije Aksioma (Slovenija), Drugo more (Hrvatska), Furtherfield (UK), Institute of Networked Cultures (Nizozemska) i NeMe (Cipar) u suradnji s brojnim umjetnicima, kustosima, teoretičarima i publikom, istražujući odnose između država, građana i apatrida koji nastaju pod utjecajem novih tehnologija i njihovog djelovanja na poimanje identiteta, državljanstva, digitalnog rada i financija.

Izložba ostaje otvorena do 22. ožujka, radnim danima od 17 do 20 sati. Ukoliko želite posjetiti izložbu u nekom drugom terminu, javite nam se putem e-maila, Facebooka, Twittera ili Instagrama.