Aktivizam, Nekategorizirano

Dodjela Volonterskog Oskara na Međunarodni dan volontera

finalisti-socialU utorak 5. prosinca 2017. na Međunarodni dan volontera Volonterski centar Zagreb će dodjeliti godišnju nagradu za volontera ili volonterku godine u Staroj Gradskoj Vijećnici, Ulica Ćirila i Metoda 5, u 16 sati.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

Cilj je nagraditi trud i rad volonteki i volontera koji nesebično ulažu svoje vrijeme, znanjem, viještine i ljubav u rad sa najpotrebitijima te čine ovaj svijet boljim mjestom.

Na dodjeli će biti uručene nagrade troma finalistima, Miji Rakarić, Franu Markulin i Marini Mesek, koje je peteročlano Povjerenstvo izabralo kao troje najboljih volontera za 2017. godinu. Također će biti uručena nagrada za životno djelo gospodinu Marijanu Miliću koji već 25 godina nesebično i volonterski vodi zbor “Čarobna frula”.

Program dodjele nagrada