Hrvatska, Nekategorizirano

Glasajte za finaliste Volonterskog Oskara do 02. prosinca!

20901627_1483439295075367_515401476560952768_oStručno Povjerenstvo odabralo je Marinu, Frana i Miju kao finaliste natječaja za najboljeg volontera/ku grada Zagreba; u drugom krugu građani glasaju za svoje favorite!

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2017. zaprimljeno je 19 nominacija te je u tijeku proces odlučivanja o dobitniku/ci nagrade koji se odvija u dva kruga – u prvom povjerenstvo odlučuje o nominiranim kandidatima koji prolaze u drugi krug natječaja. U drugom krugu građani glasaju za jednog od finalista te donose konačnu odluku o dobitniku/ci Volonterskog Oskara.

Na sastanku održanom 10. studenog, stručno povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo 3 najbolja kandidata – finaliste natječaja. Oni su:

Fran Markulin ( 17), volonter Tehničke škole Ruđer Bošković i udruge Krijesnica
Mija Rakarić (23), volonterka Ženske sobe- centar za seksualna prava i Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja
Marina Mesek (34), volonterka Doma za starije osobe Maksimir

Uz troje finalista, na prijedlog i prema zajedničkoj odluci članica Povjerenstva, volonteru Hrvatskog glazbenog društva „Čarobna frula“ Marijanu Miliću, bit će dodijeljena nagrada za životno djelo te 25 godina dug volonterski angažman kao voditelj zbora za mlađe i starije generacije.

Povjerenstvo je tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba, a ove godine je bilo sljedećem sastavu:

Matej Ilić Buljan, prošlogodišnji dobitnik nagrade Volonterski Oskar,
Krešimir Znika, predstavnik organizatora natječaja, dugogodišnji volonter VCZ-a,
Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom,
Ana Habdija Šorša, predstavnica organizatora volontiranja, izvršna direktorica udruge Ambidekster
Maja Sever, predstavnica medija, novinarka HRT-a
Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojem će građani glasati za kandidate koji su, prema njihovom mišljenju, dali izniman doprinos svojoj zajednici.
Glasanje traje od 14. studenog, 2017. do 02. prosinca, 2017. i to elektronskim putem na internetskoj stranici VCZ-a (www.oskar.vcz.hr), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Proglašenje dobitnika/ce te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u utorak, 05. prosinca 2017. na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2017“.

Informacije o finalistima, njihove volonterske priče i fotografije možete preuzeti na sljedećoj poveznici: http://www.oskar.vcz.hr/oskar/