Hrvatska, Nekategorizirano

Glasujte za finaliste Volonterskog Oskara 2016.

Izvor i foto: Volonterski centar Zagreb
Izvor i foto: Volonterski centar Zagreb

Stručno Povjerenstvo odabralo je Martinu, Mateja i Marijanu kao finaliste natječaja za najboljeg volontera/ku grada Zagreba; u drugom krugu građani glasaju za svoje favorite!

U sklopu natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2016. zaprimljene su 23 nominacije te je u tijeku proces odlučivanja o dobitniku/ci nagrade koji se odvija u dva kruga – u prvom povjerenstvo odlučuje o nominiranim kandidatima koji prolaze u drugi krug natječaja. U drugom krugu građani glasaju za jednog od finalista te donose konačnu odluku o dobitniku/ci Volonterskog Oskara.

Na sastanku održanom 24. siječnja, Stručno povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo 3 najbolja kandidata – finaliste natječaja. Oni su:

Martina Hodinj (18), volonterka Prve gimnazije
Matej Ilić Buljan (27), volonter Hrabrog telefona
Marijana Jergović (52), volonterka Udruge “Smiješak za sve”

Uz troje finalista, na prijedlog i prema zajedničkoj odluci članica Povjerenstva, volonterki Katoličke udruge „Kap dobrote“ – Mariji Fulgosi (67) bit će dodijeljena nagrada za životno djelo te skoro tri desetljeća dug volonterski angažman s najugroženijim članovima naše zajednice.

Povjerenstvo je tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba, a ove godine je bilo sljedećem sastavu: Anka Juričić, prošlogodišnja dobitnica nagrade Volonterski Oskar, Jadranka Sukno, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora VCZ-a, Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Anamarija Vuić, predstavnica organizatora volontiranja, programska koordinatorica Hrabrog telefona i Mirjana Kozina, predstavnica akademske zajednice, koordinatorica volonterskog kluba Škole za medicinske sestre Vrapče.

Izborom finalista otvoren je drugi krug natječaja u kojem će građani glasati za kandidate koji su, prema njihovom mišljenju, dali izniman doprinos svojoj zajednici.
Glasanje traje od 30. siječnja do 19. veljače 2017. i to elektronskim putem na internetskoj stranici nagrade (www.oskar.vcz.hr), u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu ureda.

Proglašenje dobitnika/ce te uručenje nagrada i zahvala svim nominiranim volonterima održat će se u četvrtak, 23. veljače 2017. na svečanom događanju pod nazivom „Dodjela Volonterskog Oskara 2016“.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se od 2009. dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Informacije o finalistima, njihove volonterske priče i fotografije nalaze se ovdje.