Aktualno, Nekategorizirano

19. Dani volonterskog rada u Splitu

Izvor i foto: Volonterski centar Split
Izvor i foto: Volonterski centar Split

U ponedjeljak, 16. svibnja počinje nacionalna kampanja Hrvatska volontira koja je ove godine okupila 160 organizatora volontiranja u 260 volonterskih akcija, a sve u cilju promocije volontiranja u različitim društveno korisnim aktivnostima.

U sklopu ovogodišnje kampanje, Volonterski centar Udruge „MI“- Split organizira 19. Dane volonterskog rada.

U subotu 21. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati u Strossmayerovom parku (Đardinu) održat će se tradicionalna humanitarno-prodajna izložba uz zabavni program u kojem sudjeluju članovi i korisnici udruga. Prihod od akcije usmjeren je za udrugu Glazbene niti ljubavi, koja promiče ljubav prema glazbi kod djece i mladih.

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ od 16. do 21. svibnja u 60-ak hrvatskih gradova, dok će mnogobrojni volonteri sudjelovati u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici.
Ove godine, tema manifestacije je volontiranje poslovnog sektora – djelatnici poslovnog sektora povezat će se s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te time podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Uređenje okoliša i osvježavanje prostora, održavanje edukativnih i kreativnih radionica te druženje s korisnicima samo su neke od aktivnosti koje će se provoditi u sklopu „Hrvatska volontira 2016.“.