Aktualno, Nekategorizirano

Kreće sezona međunarodnih volonterskih kampova

Izvor i fotografija: Volonterski centar Zagreb
Izvor i fotografija: Volonterski centar Zagreb

Volonterski centar Zagreb (VCZ) i u 2016. godini nastavlja dugogodišnju tradiciju kratkoročnog volontiranja na međunarodnoj razini te u suradnji s brojnim neprofitnim organizacijama u drugim zemljama intenzivno priprema novu sezonu međunarodnih volonterskih kampova. Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi skoro 2000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za sve građane, a posebno za mlade da kroz društveno odgovorno putovanje i volontiranje upoznaju različite zemlje svijeta i nove kulture, steknu novo znanje i vještine u zajedničkom radu sa grupom međunarodnih volontera, unaprijede strani jezik, ali prije svega naprave pozitivnu promjenu u lokalnim zajednicama širom svijeta.

Međunarodni volonterski kampovi

Sudjelovanje na međunarodnim kampovima je jedinstven oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju. Opći ciljevi svih kampova su izgradnja mira, solidarnost, zajedništvo, interkulturalnost, razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima.

Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u periodu od travnja do listopada. Sudjelovati može svatko tko je motiviran za pomoć drugima i željan novih iskustava, putovanja, prijateljstva i učenja jezika. Na kampovima sudjeluju međunarodne grupe od 5 do 20 volontera/ki iz cijelog svijeta, s tim da iz svake države može biti najviše 2 volontera/ke iz iste zemlje. Volonteri na kampu imaju osiguran smještaj, hranu, radne materijale i zdravstveno osiguranje. Za sudjelovanje na kampu potrebno je uplatiti administrativni trošak i participaciju.

Sve građane, a posebice mlade koji su navršili 18 godina pozivamo da se jave u Volonterski centar Zagreb te saznaju više o međunarodnom volontiranju i prijave se na neke od brojnih kampova širom svijeta. Informativni sastanci održavaju se u prostoru VCZ-a svaki utorak i četvrtak od 16-17h.

Više o međunarodnom volontiranju možete ponaći ovdje: www.vcz.hr