Aktualno, Nekategorizirano

Drugo more poziva na radionice i Sajam 3N – Napusti normalne naprave

U sklopu projekta ‘Žiroskop’, udruga Drugo more objavila je poziv za prijavu na tri zanimljive radionice koje će se održati u Rijeci u okviru trećeg izdanja ‘Sajma 3N – Napusti normalne naprave’. Broj mjesta je ograničen.

Izlagački dio sajma neobičnih uređaja održat će se 6. i 7. rujna u Kružnoj ulici i Omladinskom kulturnom centru Palach (Kružna 8, Rijeka), s ovogodišnjim posebnim fokusom na uradi-sam glazbene instrumente.

Radionice su na rasporedu u danima prije i nakon izlagačkog dijela.

Zagrebački dizajnerski kolektiv Oaza pripremio je radionicu Na licu mjesta u budućnosti, na kojoj će polaznici zamišljati kako bi riječki urbani prostor mogao izgledati u bliskoj budućnosti pod utjecajem destruktivnog djelovanja čovjeka i prirodnih sila.

Trodnevna radionica trajat će od 4. do 6. rujna u OKC-u Palach, od 10 do 17 sati.

9. i 10. rujna jednodnevne radionice održat će ugledni nizozemski eksperimentator i izumitelj neobičnih instrumenta Yuri Landman, na kojima su glazbu proizvodili mnogi svjetski poznati glazbenici, među kojima i gitaristi slavnog benda Sonic Youth.

Polaznici radionice Yuri Föhn Home (ponedjeljak 9. rujna, od 17 sati) pretvorit će stari telefon u staromodni mikrofon koji običan glas pretvara u „radijski“, dok će se na radionici Izradite vlastitu električnu kalimbu (utorak 10. rujna, od 17 sati) izrađivati električna verzija afričkog instrumenta kalimbe, poznatog kao „palčani klavir“. Izrađene uređaje, koji će se pomoću kabela moći spojiti na gitarsko pojačalo ili razglas, polaznici će smjeti zadržati.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu putem e-maila na info@drugo-more.hr. Broj mjesta je ograničen.

Projekt „Žiroskop – Civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“ sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, UP.04.2.1.04.0078 – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.053.687,26 kuna i sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH u iznosu od 362.415,40 kuna.

Posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Razdoblje provedbe projekta je od 29.10.2018. do 29.10.2020.

Više doznajte i na stranici: http://drugo-more.hr/ te na Facebook stranici događanja.