Aktualno, Nekategorizirano

E?! – Okolišni filmski festival

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na sedmi E?! – Okolišni filmski festival koji će se održati od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kinu Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Usprkos brojnim krizama i ove smo godine s vama uz bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog iznenađenja! Ponešto za sve ukuse, navodi se u najavi Zelene akcije.

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema, od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole, novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika_ca umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene.

Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju “Banket”, a očekuje nas i jedno iznenađujuće glazbeno otvorenje!

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite na službenoj stranici festivala te u Facebook događaju.