Aktivizam, Nekategorizirano

Ekumenska grupa žena pod sloganom Ne boj se (Lk 8,50), nisi kriva pridružuje se aktivnom otporu nasilju protiv žena

Na spomendan Svetog Nikole koji je prema legendi financijski pomogao ocu triju djevojčica i tako spriječio da ih otac zbog neimaštine proda, ekumenska grupa žena pod sloganom Ne boj se (Lk 8,50), nisi kriva pridružuje se aktivnom otporu nasilju protiv žena.

U petak, 6.12.2019. U 12:00 na Cvjetnom Trgu u Zagrebu, 15:00 ispred Erste (Riječke) banke u Rijeci i 15:00 u Osijeku na Trgu slobode Ekumenska grupa žena iskazuje solidarnost sa djevojčicama, djevojkama i ženama koje su preživjele nasilje i pridružuje se otporu rodno uvjetovanom nasilju tokom 16 dana aktivizma.

Potaknute neposrednim događanjima i protestima protiv nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama u Hrvatskoj, grupa vjernica odlučila se javno usprotiviti svakom obliku nasilja protiv žena. Solidarno stojimo uz one zastrašene, iscprljene, usamljene, – one bez nade i podrške i tražimo zaštitu žrtava i prevenciju rodno uvjetovanog nasilja u institucijama, društvu i Crkvi.
Rodno uvjetovano nasilje je grijeh!