Aktualno, Nekategorizirano

Eric Jarosinski ponovno u MaMi

Jarosinski broji 100.000 čitatelja na Twitteru
Jarosinski broji 100.000 čitatelja na Twitteru

Popularnog “twitter filozofa” iza profila @NeinQuarterly i njegovu putujuću zbirku utopijske negacije, u MaMi su ugostili u studenom prošle godine, na oduševljenje mnnogih, a u ponedjeljak, 6. lipnja u 19 sati vrijeme je za nastavak.

Eric Jarosinski bivši je profesor moderne njemačke književnosti, kulture i kritičke teorije.

Nedavno je napustio akademski svijet da bi se posvetio uređivanju Nein.Quarterly na kojem u formi aforizma piše o kulturi, filozofiji, umjetnosti, politici, očaju, ljubavi i drugim sablastima koje opsjedaju naše živote.

@NeinQuarterly na Twitteru je zadobio šaroliku globalnu publiku koja trenutno broji preko 100 000 čitatelja iz više od 125 zemalja.

Redovito objavljuje i u njemačkom Die Zeitu.

Jarosinski i njegov rad pojavili su se u brojnim međunarodnim publikacijama, uključujući The New Yorker, The Paris Review, Frankfurter Allgemeine Zeitung, The Believer, The Chronicle of Higher Education, Der Spiegel, Neue Zürcher Zeitung, Wall Street Journal, Slate i The Irish Times.

Njegova prva knjiga, Nein. A Manifesto., objavljena je u SAD-­u, Kanadi, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji…

Razgovor s Ericom moderira Luka Ostojić.