Hrvatska, Nekategorizirano

Europska komisija pomaže organizacijama za mlade u odgovoru na COVID-19

Foto: EPA

Ovaj je poziv namijenjen nevladinim organizacijama za mlade od kojih se očekuje da predlože projekte u koje je uključeno najmanje pet partnera iz pet različitih zemalja koji su sposobni mobilizirati mlade u partnerstvima u zemljama sudionicama programa Erasmus+. Rok za podnošenje prijedloga projekata je 28. srpnja.

Europska komisija danas je objavila poziv na podnošenje prijedloga za Europski tjedan mladih u okviru programa Erasmus+. Proračun inicijative je 5 milijuna eura i cilj je podržati mreže organizacija za mlade koje djeluju na lokalnoj razini diljem Europe.

Pandemija koronavirusa odvojila je mlade od njihovih prijatelja, kolega i uobičajenih svakodnevnih aktivnosti. Mladi su suočeni i s nesigurnostima u pogledu mogućnosti zapošljavanja, društvenog života i slobodnog vremena. Organizacijama za mlade potrebna je potpora pri savjetovanju i izradi smjernica za mlade u ovom kriznom razdoblju te kako bi im se pomoglo da steknu životne vještine i pripreme se za budućnost.

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: “Pandemija COVID-a 19 ugrožava društvene i ekonomske izglede mladih. Organizacije za mlade moraju im pomoći, sada i u budućnosti. Sektor za mlade može pokrenuti pozitivne mjere i biti dio održivog dugoročnog oporavka. Cilj poziva koji smo danas objavili je potpora organizacijama za mlade kako bi mogle preuzeti aktivnu ulogu u pogledu uključivog sudjelovanja i solidarnosti, u skladu s izazovima povezanima s digitalnim vještinama i zelenim načinom života”.

Ovaj je poziv namijenjen nevladinim organizacijama za mlade od kojih se očekuje da predlože projekte u koje je uključeno najmanje pet partnera iz pet različitih zemalja koji su sposobni mobilizirati mlade u partnerstvima u zemljama sudionicama programa Erasmus+. Rok za podnošenje prijedloga projekata je 28. srpnja 2020. Više informacija o odgovoru programa Erasmus+ na trenutačnu krizu možete pronaći ovdje i ovdje. (Izvor: H-alter)