Hrvatska, Nekategorizirano

Program koji vodi do profesionalizacije mladih

ESN Youth Academy je program Erasmus studentske mreže Hrvatska čija je svrha mladima iz lokalnih zajednica u kojima mreža djeluje prenijeti vještine i znanja koja su volonteri ESN-a Hrvatska stekli i usavršili svakodnevnim volontiranjem i angažmanom u svojoj sredini.

Ove godine set interaktivnih radionica i predavanja održavao se u četiri sveučilišna grada – Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.  Okvir tematici radionica dalo je jedno od područja djelovanja ESN-a Hrvatska, profesionalno usavršavanje kroz volonterizam, čija je svrha istaknuti kako stjecanje i razvoj vještina u području neformalnog obrazovanja proizlazi iz svakodnevne interakcije među  mladima, odnosno njihovim aktivizmom u civilnom društvu.

Sudionici programa ESN Youth Academy imali su prilike razviti organizacijske i poslovne vještine na radionicama poput onih o samoprezentaciji i javnom nastupu, naučiti kako lakše organizirati svoje vrijeme koristeći nove alate i ući u osnove Event managementa. A za one koje teže umjetničkom smjeru održane su radionice o fotografiji i osnovama grafičkog dizajna. Kako je jedan od ciljeva programa bio i poticanje aktivnog građanstva polaznici su imali prilike iz prve ruke saznati na koji način volontiranjem mogu gotovo nesvjesno razviti brojne poslovne i komunikacijske vještine.

Osim što su polaznici ESN Youth Academy-je proširili svoja znanja i izbrusili vlastite vještine imali su prilike u opuštenom okruženju raditi na razvoju networkinga kao nove poslovne paradigme. (www.esn.hr)DSC_6127h-01