Aktivizam, Nekategorizirano

Europska mreža ženskih organizacija WAVE objavila poziv za grafičke umjetnice

WAVE je europska mreža ženskih organizacija koja se fokusira na eliminaciju nasilja nad ženama i djecom. Osnovana 1994., trenutno broji više od 150 članica, među kojima je i hrvatska udruga B.a.B.e, navodi se u objavi VOX feminae.

StepUp! je kampanja WAVE Mreže na razini Europe, a bavi se promoviranjem načina zaustavljanja nasilja nad ženama, podizanja svjesti o problemu i zaštitom žrtava nasilja nad ženama i djevojčicama.

Treću godinu zaredom, WAVE je u potrazi za posebnim umjetničkim motivom koji će se tiskati na njihovim torbama. Ako si grafička umjetnica koja je zainteresirana za stvaranje ili već stvaraš društveno angažiranu umjetnost, a istovremeno pokušavaš pokrenuti pozitivne promjene u društvu, možeš se prijaviti na ovaj poziv!

“Pozivamo te da zamisliš i predstaviš svoju viziju i interpretaciju jedne inspirativne žene, trenutka u njenoj svakodnevici, njenih junačkih trenutaka… ili što god smatraš inspirativnim u ženskom životu za umjetnički prikaz,” navode organizatorice.

Tvoja prijava treba se sastojati od:

• tvog rada/umjetničkog djela, poslanog u pdf obliku (u slučaju više podnesaka iste umjetnice, pošaljite ih kao zasebne pdf datoteke), koji je prikladan za tehniku jednobojnog sitotiska (rezolucija 300 dpi) na office@wave-network.org
  • kratke biografije autorice; kontakt podaci i relevantni linkovi na društvene mreže ili stranice na kojima se promovira tvoj rad (Instagram, Facebook, web stranica itd.);
  • skenirane kratke izjave u kojoj dopuštaš WAVE Mreži da koristi tvoj rad kao motiv na platnenoj torbi za 2020. godinu i promociju kroz WAVE Mrežu i StepUp! kampanju u 2020./21. godini. Tvoja se prava kao umjetnice u potpunosti poštuju, a tvoje intelektualno vlasništvo je zaštićeno. Nema dobne granice za ovaj poziv, međutim prijaviteljice mlađe od 18 godina trebaju priložiti i pismenu potpisanu suglasnost roditelja ili skrbnika.

Odabrani rad:

• bit će nagrađen novčanom nagradom od 300 eura;
  • printat će se kao motiv na platnenim torbama WAVE Mreže za 2020. godinu te će biti dijeljen i promoviran putem kanala WAVE Mreže;
  • autorica rada dobit će 10 primjeraka platnene torbe s tiskanim motivom
    Poziv je otvoren do 15. srpnja 2020. godine.

Step Up! kampanja i WAVE Mreža objavit će odabranu umjetnicu i pobjednički motiv do 31. kolovoza 2020. godine.