Aktualno, Nekategorizirano

HT nagrada za mlade

foto: msu.hr
foto: msu.hr

Nagrada je namijenjena mladima s nenavršenih 27 godina života bez obzira na formalno obrazovanje, čiji radovi anticipiraju odnos umjetnosti, tehnologije i svakodnevice.

Hrvatski Telekom i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb kontinuirano već dvanaest godina potiču razvoj suvremene umjetničke scene u Hrvatskoj objavom natječaja za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost i predstavljanjem njenog presjeka izložbom.

Ove godine uvedena je nova, peta nagrada – Za mlade. Osnivanjem i dodjelom ove nagrade, MSU i Hrvatski telekom žele dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i interdisciplinarnost među mladima te ostvariti njihovu afirmaciju na suvremenoj umjetničkoj sceni. Namijenjena je svim umjetnicima/ama i kreativcima s nenavršenih 27 godina života bez obzira na formalno obrazovanje, a čiji radovi tematiziraju viziju bolje budućnosti te anticipiraju odnos umjetnosti, tehnologije i svakodnevice. Međunarodno stručno povjerenstvo HT nagrade od pristiglih će radova u novoj kategoriji “Za mlade” izabrati najuspješniji rad i nagraditi ga s 20 tisuća kuna te izložiti kao integralni dio izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u MSU.

HT nagrada za mlade nije otkupna, isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad. Prijavu pošaljite putem e-prijavnice do 18. ožujka 2019. Pri prijavi rada na natječaj potrebno je naglasiti u prijavnici da se rad prijavljuje u kategoriji “Za mlade”.

Više potražite ovdje.