Hrvatska, Nekategorizirano

Humano srce splitskog Sveučilišta i ove godine nastavlja humanitarnu akciju dijeljenja obroka beskućnicima

Sveučilište u Splitu i ove akademske godine nastavlja akciju Humano srce splitskog Sveučilišta, pa će jednom tjedno dijeliti obroke korisnicima prihvatilišta, odnosno beskućnicima o kojima skrbi udruga MoSt, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije, prenosi Hina.

Odlukom Senata splitskog Sveučilišta u toj humanitarnoj akciji sudjeluju sve sastavnice, čiji će predstavnici Uprave, profesora i studenata svakog tjedna dijeliti večeru korisnicima prihvatilišta za beskućnike udruge MoSt u Splitu, rekao je rektor Dragan Ljutić. Večera će se pripremati u restoranu Indeks Studentskog centra.

Rektor Ljutić rekao je kako ga oduševljava što su na Senatu jednoglasno prihvatili odluku o sudjelovanju u humanitarnoj akciji.

“Nije bitno samo stent područje, bitne su i društvene djelatnosti. Bitna je humanost i ako toga nema, onda nema smisla naše djelovanje. Nastojimo pomagati gdje god možemo, da održimo razinu življenja i davanja koji su u potrebi”, dodao je.

Dado Lelas iz udruge MoSt podsjetio je kako ta humanitarna akcija traje već četiri godine, a otvorila je vrata suradnje te udruge sa Sveučilištem na svim razinama.

“To je čitava lepeza suradnje, a upravo je ta humanitarna akcija bila pokretač za dalje. Nadamo se da će akcija potrajati”, izjavio je Lelas napomenuvši da imaju 35 beskućnika i još deset osoba koji svaku večer dolaze na večeru u udrugu MoSt.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Split Mateo Marušić podsjetio je da su akciju pokrenuli studenti. Dodao je kako su splitski studenti okrenuti projektima, ali i prema jačanju kvalitete studentskog standarda.

“Ovakve akcije nas vraćaju u realnost života i na ovaj način možemo jačati studentski standard”, zaključio je Marušić.

Ova humanitarna akcija je započela u rujnu 2016. godine i kontinuirano se odvijala na tjednoj bazi u protekle tri akademske godine. Pokazala se kao učinkovit i plemenit način da se ukaže na konkretne probleme jednog manjeg dijela naših sugrađana te im se ujedno pruži konkretna pomoć u vidu osiguranja toplog obroka.