Aktivizam, Nekategorizirano

Istarski policajci prikupili knjige i darovali ih udruzi ”Krilo Labina”

Više od 400 knjiga, časopisa, stripova, DVD-a i CD-a prikupili su djelatnici istarske policije za antikvarijat udruge “Krilo Labina” koja se brine o djeci s teškoćama u razvoju, izvijestila je u četvrtak istarska policija.

Kad se doznalo da službenica labinske policijske postaje Radmila Peksas volontira u toj udruzi, istarska Policijska uprava odlučila je odazvati se akciji i pomoći radu te udruge tako što su policijski službenici i drugi djelatnici u lipnju prikupljali knjige, časopise, stripove, DVD-e i CD-e.

Udruga ”Krilo Labina” brine se o djeci s teškoćama u razvoju, a osnovale su je hrabre labinske majke koje svaki slobodan trenutak posvećuju brizi za svoju djecu. Udruga je otvorila istoimeni antikvarijat ne bi li prikupila novac za svoj rad i konačni cilj – izgradnju dnevnog boravka i stambene zajednica za djecu s teškoćama u razvoju.

Prikupljenu donaciju uručili su danas predsjednici udruge Vesni Ferluga-Antić načelnik Policijske uprave Božo Kirin, pomoćnik načelnice labinske policije Samed Ćorić i policijska službenica Radmila Pekas, koja je i pokretač te lijepe priče.

“Riječ je o maloj donaciji za veliki projekt te se nadam da je i istarska policija dala svoj doprinos za bolju budućnost djece s teškoćama u razvoju”, rekao je tom prigodom načelnik istarske policije Božo Kirin.

Predsjednica udruge “Krilo Labina” rekla je kako je udruga “svakim danom sve bliža ostvarenju cilja” te kako vjeruje da će u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom uskoro krenuti i u realizaciju tog projekta. Pozvala je sve građane koji imaju knjige koje im ne trebaju da ih doniraju antikvarijatu i da svi zajedno pomognu tim “hrabrim majkama i njihovoj djeci”. (Hina)