Hrvatska, Nekategorizirano

Jednodnevni sajam knjiga u Splitu

Split (Foto: Afshin Darian / Flickr)
Split (Foto: Afshin Darian / Flickr)

Nakon dva sajma nezavisnih izdavača održanih u Zagrebu tijekom prethodne dvije godine, udruga Domino u suradnji s Platformom Doma mladih u Splitu 25.2. s početkom u 10 sati u Kinu Beton organizira sajam knjiga, prenosi Booksa.

S obzirom na sve gore stanje u nakladništvu i distribuciji, a time i na slabu dostupnost kvalitetnih i vrijednih izdanja, Domino je odlučio ovu manifestaciju organizirati i van Zagreba, počevši u Splitu, s nadom da će sajam prerasti u tradicionalno godišnje okupljanje nezavisnih izdavača.

Jednodnevni sajam čine tri programa: prodajni dio (u kojem se nudi sajamski popust na dostupna izdanja), diskusijski dio (javna rasprava o potrebama izdavaštva i statusu knjige kao medija u Splitu) i program za najmlađe. Riječ je o radionici i pričaonici o ugroženim vrstama koju će voditi Maja Maar pomoću svoje bojanke Klimatske promjene.

Sajam će se održati 25.2. od 10 do 18 sati. Radionica za djecu traje od 11 do 14 sati. Sva pitanja mogu se poslati putem e-maila na adresu: udrugadomino.marketing@gmail.com