Hrvatska, Nekategorizirano

Vodeći društveni poduzetnici predstavljaju proizvode i usluge na Sajmu društvenih poduzetnika u Zadru

Foto: Socijalna zadruga MIVA ART

U sklopu projekta „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“ udruga „Eko-Zadar“, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA i udruga „Prospero“ organiziraju u Zadru će se 7. listopada 2022. održati konferencija „Društveno poduzetništvo: Stvaranje ekonomije dobrobiti zajednice“. Konferencija će se održati u Muzeju antičkog stakla u Zadru s početkom u 12 sati. Dan kasnije na Narodnom trgu od 9 do 13 sati održat će se i Sajam društvenih poduzetnika.

Održat će se dvije panel rasprave; jedna na temu „Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj: Izazovi i prilike“ i druga na temu „Djeluj lokalno!“. Kao panelisti sudjeluju Ranko Milić (Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split), Silvestar Petrov (Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma), Maja Weisglass (Zadruga za etično financiranje), Nebojša Jerković (Zajednica braniteljskih zadruga), Slavica Miličić (Održivo društvo d.o.o.) i Stipe Efendić (Centar za ruralni razvoj CERURA HR).

Na Sajmu društvenih poduzetnika proizvode i usluge predstavit će: Zadruga za etično financiranje (Zagreb), Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje (udruga Eko Pan, Karlovac), KopriVITA (Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice), Studio za dizajn i digitalni tisak Lapo lapo (Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma, Gračac), Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ (Zadar), Zajednica braniteljskih zadruga (Zagreb), Održivo društvo d.o.o. (Gračac), Marunuša j.d.o.o. (Knin), Centar za ruralni razvoj CERURA HR (Sinj), Udruga Razvojni europski centar Inicijativa – RECI (Šibenik), Udruga Naše ognjište (Knin), Socijalna zadruga MIVA ART (Belišće).

Tijekom trajanja sajma predstavnici Zadruge za etično financiranje predstavit će uslugu mjerenja društvenog učinka poduzeća, a predstavnici udruge „Eko-Zadar“ provodit će savjetovanje za udruge koje žele započeti bavljenje gospodarskom djelatnošću i postati društvenim poduzetnicima.

Članice udruge „Naše ognjište“ na tkalačkom stanu će prezentirati vještinu tkanja.

………………………………………………………..

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Više informacija o projektu: https://www.drustveno-poduzetnistvo.eu/o-projektu