Aktualno, Nekategorizirano

Društveno poduzeće Fierce Women objavilo drugu slikovnicu o djevojčici Straški

Društveno poduzeće Fierce Women, poznato po istoimenoj društvenoj igri, objavilo je drugu slikovnicu o djevojčici Straški koja kad odraste želi postati strašna žena. Slikovnicu ‘Straška izvrće neistine’, u kojoj znatiželjna Straška otkriva da nisu svi izvori informacija jednako pouzdani, i ovaj put potpisuje književnik Želimir Periš, dok je tekst svojim veselim i vizualno upečatljivim ilustracijama oživjela ilustratorica Ivana Štrukelj.

Osim Straške u slikovnici se pojavljuju i likovi koje ste upoznali u slikovnici “Straška postavlja teška pitanja”, mama, tata, brat Gojko, pas Faun i mačka Flora.

Osim na hrvatskom jeziku, društveno poduzeće FIERCE WOMEN d.o.o. slikovnicu je i ovaj put objavilo i u prijevodu na engleski jezik, pod nazivom “Fiercey exposes falsehoods”.

Obje slikovnice o Straški, kao i društvenu igra Fierce Women, ističu kao odličan alat za poticanje kritičkog razmišljanja, promišljanje rodne ravnopravnosti u krugu obitelji, suzbijanje predrasuda te osnaživanje žena i djevojčica.

Slikovnica ‘Straška izvrće neistine’ trenutno je dostupna putem Fierce Women shopa, a uskoro ju možete potražiti i u svim bolje opremljenim knjižarama. Za više informacija pratite društvene mreže i web stranicu društvenog poduzeća.

Slikovnica ‘Straška izvrće neistine’, na hrvatskom jeziku i u prijevodu na engleski jezik, realizirana je u okviru projekta ‘Strašne žene mijenjaju kartu svijeta nabolje’ (UP.02.3.1.03.0063), kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.195.228,84 kn. Više informacija o projektu: https://fierce-women.net/hr/esf/.