Aktualno, Nekategorizirano

Poziv za umjetnice – Fierce Women WOW Cards

Umjetnica* si koja svojim radom želi podržati borbu za prava žena i rodnu ravnopravnost, te svojim kreativnim izričajem utjecati na društvenu promjenu? Pomozi nam predstaviti 30 strašnih žena iz Irske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske u prvom expansion decku kartaške igre Fierce Women i učini svaku kartu originalnim umjetničkim djelom, navodi se u pozivu  K-zone.

U K-Zoni smo 2018. godine razvile inovativnu društvenu igru Fierce Women koja svoje igrače/ice upoznaje sa ženama koje su doprinijele društvu u poljima kulture, politike, znanosti, feminizma, ljudskih prava i umjetnosti. Radi se o zabavnom, edukativnom i društveno korisnom proizvodu koji nam daje priliku da temu rodne ravnopravnosti na suptilan način uvedemo u svoje društvene krugove. S organizacijama Mesto žensk (Slovenija), Tiiiit! Inc. (Sjeverna Makedonija) i Outlandish Theatre Platform (Irska), K-zona trenutno provodi projekt Women on Women (WOW)/Žene o ženama s ciljem povećanja vidljivosti inspirativnih žena koje mijenjaju naša društva nabolje, a nema boljeg načina da to ostvarimo, nego realizacijom prvog Fierce Women WOW expansion decka.

Ovdje ti ulaziš u priču 😊 Tražimo umjetnice iz čitave Europe koje će portretirati 30 žena koje ćemo uključiti u ovo prvo proširenje igre.

Odaberi jednu do tri žene iz našeg popisa Strašnih žena i predstavi ju svojim jedinstvenim stilom. Osim imena strašnih žena u popisu ćeš pronaći i njihove kratke biografije te linkove s dodatnim informacijama koje mogu pomoći tvom kreativnom procesu. Važno nam je da se ilustracija ne sastoji isključivo od lica žene već da simbolički uključi u njezin rad, a inspirirati te mogu ilustracije iz originalnog decka.

Sve o prijavi pogledajte ovdje.