Hrvatska, Nekategorizirano

Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ poziva na javno savjetovanje o budućem modelu upravljanja Centrom mladih u Slavonskom Brodu

U okviru provedbe projekta “Kulturni centar mladih – Razvoj javno-civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)” otvoren je poziv na javno savjetovanje o modelu sudioničkog upravljanja Centrom mladih-KUL centrom u Slavonskom Brodu.

Svrha savjetovanja je da u Slavonskom Brodu zaživi Kulturni centar mladih kroz javno-civilno partnerstvo kao mjesto u kojemu vlada kreativnost, produkcija kulturnih, edukacijskih programa i projekata usmjerenih na unapređenje kulturnog života zajednice.

U svrhu javnog savjetovanja, Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ naručila je izradu studije “Model KUL centra Slavonski Brod” kao modela sudioničkog upravljanja, koji uključuje poslovni plan, plan komunikacije, plan održivosti, plan praćenja/vrednovanja za Kulturni centar mladih – KUL centrom u Slavonskom Brodu.

Studija “Model KUL centra Slavonski Brod” dostupna je na ovoj poveznici i potrebno je pripremljeni dokument pregledati i pročitati kako bi se dale primjedbe i prijedlozi te time kvalitetno započeo model sudioničkog upravljanja u kulturi kao model suradnje javnog i civilnog sektora.

Stoga se pozivaju sve organizacije civilnog društva i zainteresirani građani kako bi dali svoje primjedbe, prijedloge, komentare i kritike koje će se razmotriti i uvažiti pri konačnom definiranju modela sudioničkog upravljanja.

Potrebni obrazac sudjelovanja u javnom savjetovanju za Kulturni centar mladih u Slavonskom Brodu dostupan je putem sljedeće poveznice: http://kulcentar.kkd-ibm.hr/obrazac-za-savjetovanje-2/

Ispunjen obrazac potrebno je poslati najkasnije do 15. listopada. 2019. godine na e-mail adresu: kul.centar.prijedlozi@kkd-ibm.hr, putem pošte ili osobnim dolaskom na adresu:
Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Trg Stjepana Miletića 12, 35 000 Slavonski Brod, s naznakom: Javno savjetovanje o “Modelu sudioničkog upravljanja Centrom mladih-KUL centar” u Slavonskom Brodu

O projektu

„Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ projekt je Kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“. Ovaj projekt u ukupnoj vrijednosti 2.497.628,64 kn sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti odnosno 374.644,30 kn.

Projektom „Kulturni centar mladih – Razvoj javno – civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu“ mladima se nastoji osigurati dovoljno kvalitetnog sadržaja kako bi svoje slobodno vrijeme provodili učenjem nečega novoga, stjecanjem dodatnog znanja, vještina, prijatelja i kompetencija koje će im proširiti nove vidike u različitim područjima te u budućnosti osigurati brojne beneficije.

Trajanje projekta je od 29.10.2018. do 29.10.2020. godine.

Svrha je projekta unaprijediti postojeći koncept upravljanja Centrom mladih u Slavonskom Brodu kroz implementaciju modernog modela sudioničkog upravljanja koji je rezultat zajedničkog rada javnog, obrazovnog, civilnog i privatnog sektora, građana Slavonskog Broda i ojačanih kapaciteta svih dionika.

Nositelj projekta KUL centra Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić, a partneri na projektu su: Grad Slavonski Brod kao jedinica lokalne samouprave, Kazališno–koncertna dvorana „Ivana Brlić-Mažuranić“ kao ustanova u kulturi i 4 udruge iz kulture koje koriste infrastrukturu Centra mladih te su prepoznate od mlade i stručne publike – Kino Klub Paluba 7, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.