Aktualno, Nekategorizirano

Klimatski ‘Forumi petkom’ u MSU 

Zelena akcija, Austrijski kulturni forum i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pozivaju vas na seriju “Foruma petkom”, koji će se održati od 10.12.2021. do 21.1.2022. u MSU Zagreb, s ciljem upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu.

“Forumi petkom” održavaju se povodom izložbe “Barikadiranje ledenih ploča” austrijskog umjetnika Olivera Resslera koja traje do 30.01.2022 u Muzeju suvremene umjetnosti. Sama izložba je odličan uvod u temu jer istražuje dubinu klimatske krize te nudi rješenja kroz djelovanje pokreta za klimatsku pravdu.

Nakon UN-ovih klimatskih pregovora u Glasgowu (COP26) i nedavnog klimatskog marša u Zagrebu, ovo je idealna prilika da nastavimo razgovarati o ovoj ključnoj temi današnjice i pokušamo ju približiti novim publikama. Na “Forumima petkom” će udruge i inicijative, u neformalnom i prijateljskom okruženju, predstaviti metode svoga djelovanja te načine na koje se zainteresirani mogu uključiti. Izložba, kao primjer angažirane umjetničke intervencije, bit će polazišna točka za razgovor, ali ćemo se ponajprije fokusirati na mogućnost doprinosa ili uključenja u klimatski pokret. Stoga, ako vas zabrinjava klimatska i ekološka kriza, ako želite saznati više ili se aktivirati i priključiti pokretu – ovo je idealna prilika za vas.

PROGRAM:
10.12. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Fridays 4 Future Hrvatska i Greenpeace Hrvatska
17.12. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Prijatelji životinja i TBC
14.1. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Zelena akcija i TBC
21.1. / 18:00 – 19:00 / gostuju: Extinction Rebellion Zagreb i TBC
Savjetujemo da u MSU dođete barem pola sata ranije kako biste pogledali izložbu jer će se razgovori održati u istom prostoru, na 3. katu kod lifta.

Facebook događaj pronađite na poveznici.

**Ulaz je besplatan i slobodan, no za posjet muzeju potrebna je važeća EU digitalna Covid potvrda ili drugi odgovarajući dokaz propisan Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021.