Aktivizam, Nekategorizirano

Konferencija u Šibeniku o prometno-prostornim rješenjima za gradove budućnosti

Konferencija “Prometno-prostorna rješenja za gradove budućnosti” održala se 22. srpnja 2022. u okviru Dana otvorenih vrata u prostoru novootvorenog Kampusa Tvrđave sv. Ivana. Konferenciju je organizirao ODRAZ-a – Održivi razvoj zajednice u okviru projekta UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti kojeg je DOOR kao nositelj projekta predstavio, a nakon toga je partner na projektu Fakultet prometnih znanosti prikazao prijedlog rješenja održivog javnog gradskog prijevoza za područje Grada Velike Gorice.

Ujedno u tijeku je i ljetna škola „STEM pristup za gradove budućnosti“ koja je također još jedna od uspješnih aktivnosti koje se provode u okviru projekta UrbanSTEM. Cilj ljetne škole je pružiti mladima mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i rada u manjim grupama na predloženim prometno-prostornim temama/problemima. Interdisciplinarni timovi studenata će tijekom četiri dana, pod vodstvom mentora, izraditi pet idejnih rješenja za razvoj javnih prostora u Šibeniku.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava za projekt UrbanSTEM iznosi 1.878.790,17 kuna. Nacionalna zaklada kao Posredničko tijelo razine 2 prati provedbu projekta. Projekt je u provedbi do 11. svibnja 2023. godine.