Aktualno, Nekategorizirano

Znanstvenice uključene u projekt „Razvoj mreže STEM ambasadora“ podučavaju učenike o potresu

U povodu druge godišnjice velikog potresa koji je Zagreb pogodio 22. ožujka 2020. godine, udruga Bioteka pripremila je tematske radionice za učenike dva peta razreda Osnovne škole Petra Preradovića.

Na radinoici će znanstvenice na zanimljiv način uz jednostavne pokuse djeci objasniti kako nastaju potresi te kako se ljudi mogu zaštiti od njihovih štetnih posljedica.

Radionice će se u OŠ Petra Preradovića (Zapoljska 32, Zagreb) održati u četvrtak 24. ožujka 2022. s početkom u 8 sati.

Vodit će ih:
• doc. dr. sc. Karmen Fio Firi, geologinja s Geološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
• dr. sc. Marija Mustać, seizmologinja s Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Znanstvenice koje će voditi radionice, uključene su u projekt „Razvoj mreže STEM ambasadora“ koji udruga Bioteka provodi s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu te udrugama DOOR, FabLabhr.NET i Astronomskim društvom Višnjan.

„Razvoj mreže STEM ambasadora“ projekt je jačanja kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj.
Projekt ukupne vrijednosti 2.829.663,79 kn sufinancirala je s 2.405.214,22 kn Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što čini 85 % ukupne vrijednosti projekta, a 15 % ukupne vrijednosti (424.449,57 kn) sufinancirano je iz Državnog proračuna.