Aktualno, Nekategorizirano

Završna konferencija projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora”

U četvrtak 6. srpnja 2023. u 18 sati u Travel and Technology Hub Gacka 16 (Gacka 16, Zagreb) održat će se završna konferencija projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora” – navodi u priopćenju udruga Bioteka.

O svemu što je napravljeno u sklopu projekta, govorit će Jelena Likić, predsjednica udruge Bioteka. Na konferenciji će biti riječi o vrijednosti mreže STEM ambasadora, važnosti promicanja STEM područja među djecom i mladima kroz neformalno obrazovanje, uspješnosti turneje STEM kombija Hrvatskom.

Bit će predstavljene i ciklus kratkih igranih filmova „S teme na STEM“. Ti filmovi, namijenjeni popularizaciji STEM područja, a u petak će biti objavljeni na društvenim mrežama.

O svemu ćete se moći razgovarati i sa STEM ambasadorima. STEM ambasadori su srednjoškolci, studenti, zaposlenici u realnom sektoru te znanstvenici koji se educiraju kako na suvremen način javnosti, posebice djeci i mladima, prenositi znanje iz STEM područja – zaključuje Bioteka.

„Razvoj mreže STEM ambasadora“ projekt je jačanja kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR. Projekt ukupne vrijednosti 2.829.663,79 kn sufinancirala je s 2.405.214,22 kn Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što čini 85 % ukupne vrijednosti projekta, a 15 % ukupne vrijednosti (424.449,57 kn) sufinancirano je iz Državnog proračuna.