Hrvatska, Rad udruga

Kultura u zaleđu – Misto za film

Udruga Sinjski kulturni urbani pokret nastavlja s filmskim projekcijama u programu „Misto za film“.

U nedjelju 23. lipnja prikazat će dobitnika nagrade publike na prošlogodišnjem Sundanceu – meksički film „Radikalno“ (2023.). Projekcija će se održati u Sinju u Gradskom parku, projekcija počinje u 21 i 15, a ulaz je slobodan.

Zasnovan na stvarnoj priči, „Radikalno“ je dirljiva, zarazno optimistična priča o nadi i prilikama. Sergio Juarez novi je učitelj siromašne škole u meksičkom gradu pored granice. Opustošeni nemarom, korupcijom i nasiljem, grad i škola ne pružaju mnogo opcija izgubljenoj mladeži. Frustriran općom apatijom, Sergio se okreće radikalnim metodama kako bi zadobio interes učenika i pomogao im shvatiti svoj potencijal.

Izvor: SKUP - Sinjski kulturni urbani pokret
Izvor: SKUP – Sinjski kulturni urbani pokret

‘Misto za film’ dio je SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata. Cilj programa je upoznati publiku s nezavisnim filmovima te povećati broj korisnika koji uživaju u kulturi gledanja filmova na velikom platnu. Plan je izmjestiti projekcije na netipične lokacije te privući različite skupine korisnika – drugim riječima, film dolazi publici i to na njihove omiljene lokacije.

Izvor informacija: SKUP – Sinjski kulturni urbani pokret