Aktualno, Nekategorizirano

Interdisciplinarna filmska radionica za djecu i mlade Frooom, u lipnju i srpnju u Zagrebu

Izvor: Bacači sjenki
Izvor: Bacači sjenki

Udruga Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez i ove godine su za zagrebačke osnovnoškolce pripremili intermedijalnu radionicu Frooom, koja će se u tri termina tijekom ljetnih praznika održati u Kinu ‘Tuškanac’, prostorima Hrvatskog filmskog saveza i na Rokovom perivoju. Termini petodnevnih radionica su od 13. do 17. lipnja, 20. do 24. lipnja, 27. lipnja do 1. srpnja i 4. do 8. srpnja.

Ove godine, peti put za redom, pripremili su pregršt novih filmskih poslastica poput rada u 3D mappingu, snimanje analognom 16milimetarskom kamerom, razvijanje filmske vrpce… Osim toga na Frooom!-u se igra, diskutira, gledaju se filmovi, uči se o kadrovima, perspektivama i montaži te crta i snima. Stvaraju se novi gradovi i svjetovi, otkriva filmska magija te gledaju filmski klasici namijenjeni dječjem uzrastu. Sve to radi se uz mentorstvo Frooom!ovskih iskusnih redatelja, glumaca, psihologa i drugih vizualnih umjetnika, a prolaze se scenaristički, redateljski, produkcijski, dramski i monatžerski segmenti filmskog stvaralaštva gdje se podjelom uloga potiče polaznike i polaznice na zajednički rad, razmišljanje i kritički pogled na svijet oko sebe, a putem stječu nova poznanstava, iskustva i znanja.

Kao i svake godine do sada tako su i ove godine uz radionice organizirani popratni sadržaji poput filmskih matineja i koncerata filmske glazbe koji su otvoreni svima.

Svaka radionica traje jedan tjedan (od 13. do 17. lipnja, 20. do 24. lipnja, 27. lipnja do 1. srpnja i 4. do 8. srpnja) te se u svakom tjednu odvijaju, simultano, početna, napredna i majstorska radionica. Početna i napredna radionica prilagođene su mališanima od 8 do 12 godina, dok je majstorska radionica namijenjena onima u dobi od 10 do 14 godina.

Frooom podržavaju Ministarstvo kulture, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Savez udruga Clubture uz podršku partnera, prijatelja i medijskih pokrovitelja.

Informacije o plaćanju i uvjetima plaćanja nalaze se na ovoj poveznici, a za sve ostalo kliknite na www.frooom.eu ili se javite na frooom.filmskaradionica@gmail.com.