Aktivizam, Nekategorizirano

Bacači sjenki: Prijavite svoje dijete na FROOOM filmske radionice 2019 (7.-11. siječanj, Zagreb)

prijave-2Frooom! filmske radionice znane su djeci i roditeljima diljem Hrvatske kao mjesto na kojem se oblikuju i inspiriraju buduće snage odgovornih filmskih djelatnika i sugrađana RH. Zahvaljujući brojnim filmskim festivalskim uspjesima radioničkih filmova te metodološkim obrazovnim inovacijajama poznate su i izvan EU.

Radionice Frooom! posebno su zanimljive po svom holističkom pristupu filmu i individualiziranom pristupu polaznicima. Organizirane su kroz tri razine cjelodnevnih aktivnosti koje se u ciklusima po pet dana održavaju od 9 do 15 sati za djecu i mlade u rasponu od 7 do 15 godina.

Ukratko, Frooom! je učenje kroz igru i praktičan rad s voditeljima, mahom profesionalcima iz filmske industrije i dramskim pedagozima.

Početna i napredna radionica ulaznice su u svijet filmskog riječnika i promatranja filma onkraj uobičajenog gledateljskog iskustva. Osim svakodnevih dramskih igara, gledanja i analiziranja filmova radionica je iskustvena, praktična i stvaralačka platforma edukacijske i umjetničke metode po kojima je djelovanje Bacača Sjenki već dugo prepoznatljivo široj javnosti u Republici Hrvatskoj i međunarodno, a kreće se u rasponu od društvene prakse u lokalnoj zajednici, preko novomedijskih i participativnih izvedbenih umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na goruće probleme i izazove suvremenog društva.

Majstorska razina Frooom!-a svaki je puta drugačija te svojim starim polazinicima uvijek nastoji pružiti zanimljive i nove mentrore koji im onda kroz svoju profesionalnu specijalizaciju dodatno produbljuju znanje i prenose im neke od vlastitih “tajna zanata”.

Prva serija radionica u 2019. godini održat će se u Zagrebu, za vrijeme praznika od 7.-11. siječnja u prostoru Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića.

U ovom ciklusu naprednu radionicu zajedno s dramaturgijnom i psihodramskom psihologinjom Anitom Čeko vodi idejni začetnik Frooom! filmske škole Boris Bakal, kazališni i filmski glumac, redatelj i multimedijalni umjetnik.

Majstorski stupanj radionica obuhvaća tri teme za koje su zadužene tri fantastične voditeljice:
Dalija Dozet, redateljica koja je ujedno i pokretačica festivala Filmska Runda u Osijeku proći će s polaznicima Osmišljavanje i snimanje kratke forme glazbenog spota.

Radionica Internet ‘iznutra’ otkriti će polaznicima koliko su zapravo internetski pismeni. Internet koristimo svi, ali znamo li kako i zašto nešto (ne)objaviti online, može li se to uopće bez društvenih mreža i servisa ili pak programiranja, te može li se i kako nešto ukloniti s interneta ili on “pamti zauvijek”? Odgovore te tajnu kako nešto učiniti što vidljivijim zna Nora Krstulović, a kroz kreiranje mikro web stranice i objavljivanje u njoj prenijeti će polaznicima programerka, inicijatorica potala Teatar.hr i kazališna redateljica Nora Krstulović.

Majstorsku radionicu o tome kako sav snimljeni materijal prebaciti u cool program kao što su Final Cut ili Premiere Pro, pa tu na licu mjesta brusiti svoje dramaturške i pripovjedačke vještine podučava Lea Mileta na radionici jednostavno nazvanu po spoju njena dva profesionalna interesa: Dramaturgija i montaža.

Više informacija možete doznati online kao Frooom! ili Fr000m! te putem telefona 014640262 ili 0989829347.
Link na prijave: http://www.frooom.eu/prijave/