Aktivizam, Nekategorizirano

Revija dječjih filmova na Frooom! Youtube kanalu

Frooom! revija dječjih filmova nastalih kroz 2019. godinu moći će se pogledati od petka, 7. svibnja, od 16 sati, na Frooom! Youtube kanalu. Filmovi će biti raspoređeni po razinama radionica, u tri playliste po razinama radionica (početna, napredna i majstorska radionica). Filmovi će biti dostupni do petka, 14. svibnja.

poveznica: FROOOM! – YouTube

Čeka vas preko dva sata programa, uz sveukupno 52 naslova nastala na početnoj, naprednoj i majstorskoj razini Frooom! filmske škole. Dio filmova koji će se moći vidjeti na reviji su već prikazani na nekim domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama i za njih su dobili brojne nagrade i priznanja.

Na Frooom! filmskoj reviji prikazuju se filmovi koji su kreirani na Frooom! radionicama u Zagrebu, Sinju, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Komiži u 2019. godini. Sve su filmove osmislili, producirali, snimili, a nekad i montirali mladi Frooom! autori i autorice. Da bi doprinijeli umreženijem djelovanju na području medijske pismenosti, Frooom! filmska revija će se održati u suradnji s ESF projektom čiji su partneri i Bacači Sjenki – Medijsko obrazovanje je važno.MOV, UP.04.2.1.06.0047.

Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.

Više o reviji možete saznati na našoj Frooom! web stranici.

Frooom je inovativni istraživački obrazovni program čiji proces i metodologija medijskog, filmskog i informatičkog opismenjivanja ima za cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija, a provodi se u 12 gradova Republike Hrvatske te međunarodno.