Hrvatska, Nekategorizirano

“Bitka na Neretvi” Bacača Sjenki u Art radionici Lazareti, 12. rujna u 20 h, Dubrovnik

14231786_10153675261515981_9123153728025586150_oU ponedjeljak 12. rujna u Art radionici Lazareti u sklopu svoje mediteranske turneje gostuju Bacači sjenki sa svojom predstavom “Bitka na Neretvi”.

Ovaj antispektakl je razgovor dvoje umjetnika koji nastoje pomiriti svoje ukrštene, zapletene, ali i često suprotstavljene sudbine; ona je presjek povijesnih i osobnih realiteta i fikcija koje nadilaze općeprihvaćene okvire sadašnjosti. Što je moglo biti da je bilo drugačije? – pitanje je koje Boris Bakal i Bacači sjenki i ovoga puta nameću svojoj publici, znajući da ispravnog/točnog odgovora nema.

Nadpovijesni i metadramski izvedbeni antispektakl “Bitka na Neretvi” je odgovor na potragu za Arhimedovom točkom u svemiru. To je naprasno neprekinut i nedosljedan scenski dijalog dvoje ljudi u potrazi za samim sobom. To je pokušaj promišljanja pojmova i ponuda sreće, emancipacije, slobode, sigurnosti, odgovornosti i budućnosti u doba permanentnog dokidanja i pretpostavljanja dijaloga i smisla. Ta potraga, ona je i zamišljeno i stvarno promišljanje zelene doline suvremenosti u događajnom prostoru-instrumentu scene koja je u mogućnosti promišljati sve.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna umjetnička platforma iz Zagreba koja je u svom 15-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 edukativnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta.

Autor koncepta i redatelj: Boris Bakal
Dramaturginja predstave: Anja Pletikosa
Scenograf predstave i koautor: Leo Vukelić
Izvođači radova: Boris Bakal, Leo Vukelić
Autor glazbe i zvučnih slika: Tomislav Babić
Kostimografkinja: Ivana Bakal
Video oblikovanje: Vedran Senjanović
Oblikovanje plakata: Ivan Klisurić

Predstava počinje u 20 sati. Ulaznice se prodaju sat vremena prije početka na ulazu, po cijeni od 30 kuna.

Program ARL u 2016. omogućili su: Grad Dubrovnik, Ministarstvo Kulture RH, Fondacija FACE Croatia, Županija Dubrovačko-neretvanska. Program ARL u 2016. podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.