Aktualno, Nekategorizirano

Leon Lučev u Rojcu predstavlja radionicu "Artikulacija prisutnosti"

Rad je jednostavan, bazičan
Rad je jednostavan, bazičan

U organizaciji Gaia kolektiva, Leon Lučev će u svibnju održati radionicu Artikulacija prisutnosti. Radionica u trajanju od tri dana počet će u Dnevnom boravku Rojca, u petak 13. svibnja u 19 sati, s predstavljanjem radionice za sve zainteresirane.
Nastavit će se u prostoru Udruge Gaia, 3. kat desno, u subotu i nedjelju 14. i 15. 5. od 10-18 sati.
Detaljne informacije i prijave moguće su na:
helenagaia.blogspot.com, gaiaistra@gmail.com, 095 890 1371
Slijedi Leonov kratak opis radionice:
„Ono što se dešava je dio grupe ljudi koja se okupi i dozvoli da se desi. Svaka grupa je drugačija, ja se mjenjam, tako da bi svako objašnjenje rada bilo sjećanje na neko iskustvo koje je prošlo. Ovdje u Puli će biti novo, autentično i neponovljivo, kao i sva iskustva do sada. Pojedinac, sam sa sobom, izložen ispred grupe koja ga prati, ili ne prati, podržava, odbija, voli ili ne voli.

Što se budi dok smo sami? Što se podiže iz dubine? Kako se osjećamo? Da li to znamo imenovati? Što ako to prihvatimo? Što ako to zagrlimo? Što ako to nastaje-nestaje? Što ako smo već savršeni? To su pitanja, iskustva s kojima smo se susretali u prethodnim radionicama.

Rad je jednostavan, bazičan. Pojedinac sam ispred grupe djeli svoje trenutno stanje, emocije, misli – neverbalno.
Ponekad rad ide u ples, igru, emocije. Ponekad se odigra scena, ponekad uvedemo još sudionika. Ogoljeno – iza svih obrazaca razmišljanja, emocija, identiteta stoji nešto što je autentično, mirno, što je stalno tu, dok mi lutamo u moru zamišljanja, maštanja, ….. to je stalno tu. To smo mi.“