Aktualno, Nekategorizirano

KUC Virovitica ispred Gimnazije Petra Preradovića izveo plesnu predstavu “S druge strane stvarnosti”

Kulturno umjetnički centar Virovitica u subotu je ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici izveo plesnu predstavu “S druge strane stvarnosti” koja je nastala u okviru projekta “Suvremeni ples online” sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Predstava je ujedno i završni rezultat ovog projekta, a izvela su je djeca i mladi koji su se prijavili za sudjelovanje na projektu kao ciljana skupina projekta a  zbog pandemije koronavirusa priprema predstave bila je online.

– Specifičnost ove predstave je što su izvođači koje ste imali priliku vidjeti svoju plesnu predstavu napravili u potpunosti od nule kroz plesne, pedagoške i tehnike tijela. Uspjeli su stvoriti svoje likove, priču i koreografiju, odabrali su glazbu i sve su stvorili sami. Ja sam bila mentor koreograf i osoba koja ih vodi na ovom specijalnom kulturnom i inspirativnom putu te naglašavam da je ovo djelo njihova zasluga- istaknula je Danijela Duvnjak, voditeljica projekta i radionica te mentor koreograf za ICV.hr portal.

………………………………………..
Poziv „Umjetnost i kultura online“ usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta. Pozivom se financiraju aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina.

Više o pozivu strukturnifondovi.hr